sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Uunituoretta leipää

Olen aina tykännyt ihan hirmuisesti leivästä, eikä mikään vedä vertoja itseleivotulle juuri uunista tulleelle leivälle! 
Koska olen ollut "karppaaja", minulle ihan uusi suomalainen sana, tammikuun alusta asti, niin en ole syönyt leipää paria poikkeustilannetta lukuun ottamatta pariin kuukauteen. Tämä dieetti jossa ei syödä lähes yhtään hiilihydraatteja on ollut yllättävän helppo ja painoakin on tippunut :) 
Ruokavalio ilman sokeria, pastaa, riisiä ja perunoita on ihan ok, mutta leipä on yksi asioista jota todellakin kaipaan!! Niinpä olen surffaillut netissä ja koittant löytää reseptejä joita voin käyttää dieetistäni huolimatta. Löysin tämän reseptin joltakin suomalaiselta sivustolta.
Näin sunnuntaiaamuna on aikaa paistaa tuoretta leipää, joten tuumasta toimeen ja tulos on ihan maukas. Reseptiä voi muunnella vähän sen mukaan mitä kaapista löytyy...


Reilusti voita päälle, sitähän me karppaajat saamme syödä!




Karppaajan leipä

3-4 munaa TAI 2 munaa ja 2 dl juustoraastetta
3-4 rkl rahkaa TAI 3-4 rkl paksua jogurttia
2 tl leivinjauhetta
N. 3 dl siemeniä, jauheita, jauhoja (esim. 3 rkl ruisjauhoja, 2 dl auringonkukansiemeniä, leseitä, murskattuja pähkinöitä, sesaminsiemeniä)
loraus oliiviöljyä
loraus vettä
1 tl suolaa (ei tarvita jos käyttää juustoraastetta)



1. Sekoita munat ja rahka tasaiseksi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-rahka seokseen
3. Lisää öljy ja vesi
4. Lusikoi löysähkö taikina leivinpaperilla päällystetlle uuninpellille
5. Paista 200 asteessa 20-40 min (lyhyempi aika jos käyttää vehnä- tai ruisjauhoja)
6. Leikkaa leipä paloiksi ja laita päälle reilusti voita, herkullista eikö totta?!?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti