Välillä on kiva tavallisen arjen iloksi ja piristeeksi leipoa jotakin herkullista. Aina ei kuitenkaan kaapeista löydy aineita mihinkään monimutkaisempiin luomuksiin.
Kladdkakaan/mutakakkuun ei kovinkaan erikoisia aineita tarvita joten se on monesti ollut meidän perheen "pelastus" kun makeanhimo on yllättänyt.
Eilen meillä oli taas kerran talo täynnä lasten kavereita ja halusin leipoa jotain hyvää joka valmistuu nopeasti.
Leilan kirjasta (tietenkin) löytyy ohje Kladdkaksmuffins. Ja kuten nimestä kuulee niin kyseessä on pienet mutakakut muffinssivuoissa. Vispasin lisukkeeksi kulhollisen kermaa ja kaivoin esiin strösseleitä, lapset saivat koristella muffinssit oman makunsa mukaan.
Leilan kirjasta (tietenkin) löytyy ohje Kladdkaksmuffins. Ja kuten nimestä kuulee niin kyseessä on pienet mutakakut muffinssivuoissa. Vispasin lisukkeeksi kulhollisen kermaa ja kaivoin esiin strösseleitä, lapset saivat koristella muffinssit oman makunsa mukaan.
Kladdkaksmuffins, n. 16 kpl
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tkl vaniljasokeria
50 g voita
1/2 dl ruokaöljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakojauhetta
1 tkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Sulata voi, lisää öljy ja siirappi voisulaan. Sekoita voiseos munavaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovaisesti munavaahtoon.
Sulata suklaa ja lisää se taikinaan.
Kaada taikina muffinssivuokiin, täytä vain 2/3.
Paista uunin keskiosassa 175°, n. 12 minuuttia.
(Muffinssin keskiosa laskeutuu kun otat ne ulos uunista)
Anna jäähytä.
Koristele esim. kermavaahdolla ja marjoilla.
by Leila Lindholm, a piece of cake
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti