keskiviikko 13. elokuuta 2014

Gluteeniton näkkileipä

Tätä helppoa ja nopeatekoista näkkäriohjetta kokeilin viime viikolla. 
Vein näkkäriä tuliaisiksi äidille Suomeen ja hyvin se teki kauppansa
 myös meidän sisarusten kesken,
 joten lupasin laittaa reseptin tänne blogiini.


Uunipellillinen (n. 30 palaa)

* 2 dl maissijauhoja
* 0,75 dl auringonkukansiemeniä
* 0,5 dl pellavansiemeniä
* 0,5 dl seesaminsiemeniä
* 0,5 dl kurpitsansiemeniä
* 2,5 dl kiehuvaa vettä
* 0,5 dl öljyä
* hiutalesuolaa pinnalle ripoteltavaksi


1. Uuni 150°c.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
3. Kaada kiehuva vesi ja öljy sekaan,
 sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
4. Levitä/painele taikina käsin uuninpellille. 
(Laitoin muovipussit käsiin, taikina oli helppo levittää eikä tarttunut käsiin)
5. Ripottele pinnalle hiutalesuolaa.
6. Jos haluat voit esim. pizzaleikkurilla tehdä taikinaan haluamasi kokoisia ruutuja.
Voit myös paistaa sellaisenaan ja vasta paiston jälkeen
 taittaa näkkileivästä haluamasi kokoisia paloja.
7. Paista uunissa noin tunti.
8. Anna jäähtyä ja paloittele sitten leipä paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti