sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Monkey Bread


Amerikkalainen versio kanelipullasta jossa on kaloreita varmaankin ihan hirmuisen paljon, mutta ne kalorit ovat taatusti herkkuhetken arvoisia ;)
Olen katsellut ohjeita tällaiseen Monkey Breadiin Pinterestissä jo kauan, 
mutta vasta eilen sain aikaiseksi kokeilla. 
Hyvältä maistui, sokeri ja voi saa "kakun" ihanan rapeaksi.


Monkey Bread:

* 25 g hiivaa
* 1,25 dl maitoa
* 1 kananmuna
* 1 kananmunan keltuainen
* 1 dl sokeria
* 7,5 dl vehnäjauhoja
* 0,5 tl suolaa
* 100 g pehmeää voita

Täyte:

* 2,5 dl sokeria
* 2 rkl kanelia

* 100 g sulatettua voita

Kuorrutus:

* 3 dl tomusokeria
* 0,25 - 0,5 dl maitoa


1. Liuota hiiva maitoon, lisää kananmuna, keltuainen, sokeri ja n. 7 dl jauhoja.
2. Vaivaa taikina tasaiseksi, lisää suola, voi ja tarvittaessa loput jauhot.
 Vaivaa vielä n. 10 minuuttia.
3. Anna taikinan kohota n. 1,5 tuntia
4. Voitele irtopohjavuoka.
5. Jaa taikina pieniksi paloiksi (n. 25 kpl) ja pyörittele ne palloiksi.


7. Kasta jokainen pallo ensin voisulassa ja sen jälkeen kaneli-sokeriseoksessa.


8. Asettele pallerot vuokaan limittäin ja kerroksittain. Jätä nousuvaraa sivuille.


9. Peitä vuoka muovikelmulla ja anna kohota vielä n. tunti.
10. Paista uunissa, 175 °C, n. 45 minuuttia.
11. Anna jäähtyä ja poista "kakku" vuoasta.
12. Sekoita kuorrutuksen aineet sopivan paksuiseksi ja koristele kakku.


1 kommentti: