Olimme viime viikonloppuna perinteen mukaisesti Västeråsissa viettämässä "lilla julafton" Ruotsin sukulaisten kanssa.
Kalkkunaa popsittiin vatsat pullolleen, mutta kummasti sitä silti jaksettiin herkutella kakuilla, pullilla ja muilla leivonnaisilla :)
Olin leiponut jouluisen suklaakakun mukaani. Kakku on erittäin helppotekoinen ja jouluiset värit punainen ja vihreä ovat kauniita kiiltävän suklaakuorrutteen päällä. Nami nami. Suosittelen suklaan ystäville - ja tietysti muillekin!!
Suklaakakku
Pohja:
2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
Kuorrute:
50 g tuorejuustoa
30 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
Koristeluun:
1 dl puolukoita
0,5 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
Laita uuni 175°. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, kaada seos vuokaan ja paista uunissa 20 min. (Kakku näyttää taikinaiselta, ihan ok) Anna jäähtyä.
Vispaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakkupohjan pinnalle. Koristele puolukoilla ja pähkinärouheella.
Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun saakka.
30 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvia
Koristeluun:
1 dl puolukoita
0,5 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
Laita uuni 175°. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, kaada seos vuokaan ja paista uunissa 20 min. (Kakku näyttää taikinaiselta, ihan ok) Anna jäähtyä.
Vispaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakkupohjan pinnalle. Koristele puolukoilla ja pähkinärouheella.
Säilytä kakku jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti