maanantai 13. toukokuuta 2013

Suklaakakku Leila Lindholmin tapaan

Tämä "min sega kladdkaka" on yksi eniten leipomistani resepteistä.
Se onnistuu aina ja sitä voi muunnella oman makunsa mukaisesti vaihtamalla
 tumman suklaan johonkin muuhun suklaaseen,
 esim. Marabou minttu-, appelsiini-, polka- tai ihan vain
tavallinen maitosuklaa.
 Fazerillakin on varmasti erilaisia herkullisia vaihtoehtoja.
 
Suklaan ystävänä laitan usein enemmän suklaata kuin ohjeessa sanotaan ;)
 
 
 
Tarvitset:
 
* 50 g voita
* 0,5 dl ruokaöljyä
* 2 kananmunaa
* 2 dl sokeria
* 1 dl fariinisokeria
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 4 rkl kaakaota
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* ripaus suolaa
 
Voita ja korppujauhoja vuokaan
50 g tummaa suklaata
 
Uuni 150 astetta.
Sulata voi kattilassa, lisää ruokaöljy.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kaada taikina jauhotettuun (irtopohja)vuokaan
ja ripottele pinnalle rouhittu suklaa.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Kokeile tikulla, kakun kuuluu olla tahmea.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti