lauantai 25. toukokuuta 2013

Suklaamarengit


Leilan "katalanska maränger" 9 kpl

* 7 munanvalkuaista
* 5,25 dl sokeria
* puolikkaan sitruunan mehu

* 100 g suklaata 
tai
* (punaista) karamelliväriä


Uuni 130 astetta.
Sekoita munanvalkuaiset, sokeri ja sitruunanmehu teräskulhossa.
Aseta kulho vesihauteen (kiehuvaa vettä) päälle 
ja vatkaa kunnes sokeri on sulanut, n. 60-65 astetta.
Ota kulho pois kiehuvan veden päältä
 ja vatkaa marenkitaikinaa isolla teholla kauan, 
kunnes taikina on jäähtynyt.
Sulata suklaa ja sekoita se taikinaan, taikinan tulee olla raidallista.
Suklaan tilalla voit käyttää haluamaasi karamelliväriä, n. 10 tippaa.
Tee taikinasta suoraan leivinpaperille tai suuriin muffinsivuokiin "taikinakasoja".
Paista uunin keskitasolla n. tunti, 
marenkien kuuluu olla hieman löysiä/sitkeitä sisäpuolelta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti