lauantai 7. syyskuuta 2013

Donitsit

Pitkästä aikaa innostuin aamupäivällä leipomaan.
 Ajattelin kokeilla jotain uutta mutta helppoa ja nopeaa.
 Olin ostanut kesällä Suomesta Iloleipurin donitsivuoan
 joten tuumasta toimeen ja sitä kokeilemaan!
Innoissani tuplasin vuoan mukana tulleen ohjeen,
 ja siinä se aamupäivä sitten menikin donitseja paistaessa.
 Niitä tuli ainakin triljoona!!!



Nyt saa Kasper kutsua pihan poikapoppoon donitsi-kesteille
 kunhan tulee kotiin jalkapalloturnauksesta.


Donitsi-ohje:

* 2 kananmunaa
* 1 dl sokeria
* 2 dl maitoa
* 3 tl leivinjauhetta
* 0,5 tl suolaa
* 2 tl raastettua sitruunankuorta
* 5 dl vehnäjauhoja
* 0,5 dl rypsiöljyä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Sekoita lopuksi joukkoon öljy.
Pursota (tai lusikoi) taikinaa donitsivuokaan, huom. vain renkaan puoliväliin.
Paista uunissa 200 °C noin 12 minuuttia.

Anna donitsien jäähtyä ennen kuorrutusta.

Kuorrutus:

* 3 dl tomusokeria
* 2-3 rkl vettä
(* karamelliväriä)
* nonparelleja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti