sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Leipä valurautapadassa

Tämän helpompaa ei leivän leipominen voi olla! 
Tarvitset vain valurautapadan, aikaa, vettä, hiivaa, suolaa ja jauhoja. 
Taikinaa ei tarvitse vaivata, aineet vain sekotetaan keskenään
 ja taikina saa nousta esim. yön yli.




Taikina:

* 5 g hiivaa (herneen kokoinen pala)
* 3,5 dl kylmää vettä
* 7 dl jauhoja
* 1,5 tl suolaa

Liuota hiiva veteen, lisää suola ja jauhot.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Peitä kulho muovikelmulla ja 
anna taikinan kohota huoneenlämmössä
vähintään 12 tuntia.


Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle ja 
muotoile se kevyesti pyöreäksi leiväksi.
ÄLÄ VAIVAA taikinaa!!
Peitä liinalla ja anna kohota vielä n. tunnin verran.

Laita tyhjä valurautapata uunin alaosaan ja lämmitä uuni 225 °c asteiseksi.
Siirrä varovasti taikina kuumaan pataan.


Paista leipää kannen alla 30 minuuttia.
Ota pois padan kansi ja paista vielä n. 15 minuuttia.
(Leipä on valmis kun sen sisälämpötila on n. 92-96 °c)

Ota leipä padasta ja anna sen jäähtyä.

P.S. Taikinaan voi käyttää erilaisia jauhoja. 
Siihen voi myös lisätä pähkinöitä, siemenä, porkkanaraastetta tai muuta hyvää...


Tämä leipä lähtee kauniiseen liinaan käärittyä tuliaisksi ystävillemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti