tiistai 29. huhtikuuta 2014

Ihanat aamiaissämpylät

Tämä taikina saa kohota jääkaapissa yön yli,
 aamulla vain pikaisesti uuniin
 ja sitten nautiskelemaan.
Suosittelen !
 
 
n. 10 sämpylää
 
* 4 dl kylmää vettä
* 15 g hiivaa
* 9 dl esim sämpyläjauhoja
* 1,5 tsk suolaa
* 1 rkl hunajaa
* 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
* 12 kpl kuivattuja aprikooseja pieniksi paloiksi pilkottuina
 
 
1. Liuota hiiva veteen ja sekoita joukkoon muut aineet.
Peitä kulho muovikelmulla ja laita se yön yli jääkaappiin.
 
Aamulla:
2. Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle.
"Venytä" taikina n. 40 cm pituiseksi ja taita se sitten kaksinkerroin.
Voitele vedellä ja ripottele pinnalle jauhoja.
Anna taikinan odotella huoneenlämmössä kunnes uuni on lämmin.
3. Laita (tyhjä) uuninpelti uuniin ja lämmitä uuni 275 asteiseksi.
4. Jaa taikina paloiksi ja aseta ne kuumalle pellille.
5. Paista sämpylöitä uunissa n. 15 minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti