sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Minibiskvier



Minibiskvier, n. 40 kpl

Pohjataikina:
250 g mantelimassaa
45 g munanvalkuaista (n. 3 munaa)

Raasta mantelimassa, vatkaa sähkövatkaajalla sekaan munanvalkuaista vähän kerrallaan. Taikinan tulee olla sileää ja notkeaa.
Pursota taikinasta pieniä pyöreitä pohjia leivinpaperille. Paista uunissa 180 asteessa kunnes ne saavat vähän väriä. Aika riippuu pohjien koosta, mutta n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
(Vinkki: kun otat pohjat uunista, vedä leivipaperi pelliltä kosten keittiöpyyhkeen päälle, näin pohjat irtoavat helpommin.)

Täyte:
200 g pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
1 munankeltuainen

Suklaabiskvi:
2 rkl kaakaota
1 rkl kylmää vahvaa kahvia

Limebiskvi:
mehu yhdestä limestä
ripaus vaniljasokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään, lisää haluamasi makuaineet.
Pursota täytettä pohjien litteälle puolelle. Levitä  täytettä tarvittaessa veitsellä jotta täytettä on koko pojan päällä. Laita kylmään kovettumaan muutamaksi tunniksi.

Sulata 200 g valkosuklaata limebiskiheihin tai 200 g tavallista/tummaa suklaata suklaa-kahvibiskviheihin. Kasta ja pyöräytä täytepuoli sulatetussa suklaassa. Laita kylmään jähmettymään. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti