Torstai-iltaisin istun tiukasti tv:n äärellä ja katson
Hela Sverige Bakar-ohjelmaa.
Hela Sverige Bakar-ohjelmaa.
Viime viikolla osallistujat saivat leipoa leipää ja bagelseja.
Minäkin innostuin kokeilemaan josko osaisin leipoa bagelseja.
Kyllä niistä oikein hyviä tuli makunsa puolesta mutta
ulkonäkö oli vähän heikompi...
ulkonäkö oli vähän heikompi...
Taikina
* 25 g hiivaa
* 5 dl haaleaa vettä
* 2,5 tl suolaa
* 2 rkl juoksevaa hunajaa
* 13-14 dl vehnäjauhoja
* Voiteluun munanvalkuainen
* pinnalle auringonkukan-, seesamin-, pellavan ja/tai unikonsiemeniä
Liuota hiiva veteen, lisää suola ja hunaja.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan, vaivaa taikinaa (koneessa) reilut 5 minuuttia.
Kohota taikinaa n. tunnin ajan.
Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palloiksi.
Tee keskelle iso reikä pyörittelemällä sormen ymräri.
Kohota bagelseja n. 45 minuuttia.
Keitä vettä kattilassa, laita bagelsit kiehuvaan veteen yksi/kaksi kerrallaan ja keitä molemmilta puolilta parin minuutin ajan.
Laita bagelsit uuninpellille, voitele munanvalkuaisella ja koristele siemenillä.
Paista uunissa 175°C n. 20-25 minuuttia.
* 25 g hiivaa
* 5 dl haaleaa vettä
* 2,5 tl suolaa
* 2 rkl juoksevaa hunajaa
* 13-14 dl vehnäjauhoja
* Voiteluun munanvalkuainen
* pinnalle auringonkukan-, seesamin-, pellavan ja/tai unikonsiemeniä
Liuota hiiva veteen, lisää suola ja hunaja.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan, vaivaa taikinaa (koneessa) reilut 5 minuuttia.
Kohota taikinaa n. tunnin ajan.
Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palloiksi.
Tee keskelle iso reikä pyörittelemällä sormen ymräri.
Kohota bagelseja n. 45 minuuttia.
Keitä vettä kattilassa, laita bagelsit kiehuvaan veteen yksi/kaksi kerrallaan ja keitä molemmilta puolilta parin minuutin ajan.
Laita bagelsit uuninpellille, voitele munanvalkuaisella ja koristele siemenillä.
Paista uunissa 175°C n. 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti