keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Dumplings...

...ovat Kiinasta kotoisin olevan työkaverini mielestä helppoa pikaruokaa joiden valmistuksessa ei voi epäonnistua.
Juupa juu ajattelin, mutta päätin silti kokeilla ja pyysin häneltä ohjetta.
Vastaukseksi sain, että ei niihin mitään ohjetta tarvita, 
sekoitat vain haluamasi aineet keskenään
 ja laitat ne taikinan sisään ja keität kattilassa.
Helppoa eikö totta?!?
Tässä tulos:




Dumplings-taikina

* 4 dl vehnäjauhoja
* 1,5 dl kädenlämpöistä vettä

Täyte:

* 200 g jauhelihaa
* pari valkosipulinkynttä puristettuna
* loraus soijaa
* sokeria, n. teelusikallinen
* pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
(* muita mausteita maun mukaan)

Kastike:

* soijaa
* viinietikkaa
* puristettua valkosipulinkynttä maun mukaan
* tuoretta inkivääriä raastettuna maun mukaan
* loraus hunajaa/sokeria
* lime- tai sitruunamehua


1. Sekoita jauhot ja vesi taikinaksi, saa jäädä hieman tahmeaksi.
Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin odottelemaan.
2. Sekoita täytteen aineet keskenään, ikäänkuin lihapullataikinaksi ;)
Voit lisätä silputtua sipulia ja muitakin kasviksia/vihanneksia.
3. Jaa taikina pieniksi paloiksi ja kauli/venyttele ne 
noin kämmenen kokoisiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Laita lusikalla pieni nokare jauhelihaa taikinalevylle ja puristele reunat yhteen.
5. Kiehauta reilusti vettä kattilassa. Laita taikinanyytit veteen ja anna kypsyä.
Dumplingsit ovat valmiita kun ne nousevat veden pinnalle.




6. Sekoita dippikastike. Mittoja on vaikea sanoa, maistele kunnes olet tyytyväinen.

Tämä on "ohje" jota minä käytin. Kuten huomasit niin
 mitat ovat kovin epätarkkoja...
 Jos haluat löytää lisää inspiraatiota, löytyy googlettamalla. 

Hyvää ruokahalua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti