tiistai 9. lokakuuta 2012

Helppo ja herkullinen pastakastike


 Harmaana ja sateisena lokakuun päivänä
tekee väkisinkin mieli matkustaa lämpöön ja aurinkoon...
Onneksi on vielä tuoreessa muistissa kesä ja Italian matkamme;
herkulliset ruoat ja niihin liittyvät tuoksut.
Niistä muistoista voi ammentaa inspiraatiota
 tavalliseen arkiruokaan kotikeittiössä: 
 




 
Pasta neljälle henkilölle:
 
300 g spagettia keitetään pakkauksen ohjeen mukaan
 
1 purkki tomaattimurskaa
4-6 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
200 g pekonia
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
2 rkl hyvää oliiviöljyä
2-3 rkl kanafondia
suolaa ja pippuria maun mukaan
Parmesan raastetta/lastuja
 
Paista pekonia ja valkosipulinkynsiä oliivioljyssä.
Lisää tomaattimurska, persilja, basilika ja kanafondi.
Keitä muutama minuutti ja ja kaada sekaan spagetti.
 Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
 
Koristele Parmesanilla ja basilikanlehdillä.
Kaada päälle myös reilu loraus oliiviöljyä.
 (Itse käytin Italiasta ostettua sitruunaoliiviöljyä)
 
 
 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti