perjantai 12. lokakuuta 2012

Susannas fröbullar

Näihin herkullisiin ja terveellisiin pulliin (sämpylöihin)
 sain ohjeen työkaveriltani.
 Niissä ei ole lainkaan sokeria,
 joten niitä voi syödä esim. voin ja juuston kanssa. 
Rusinoista tulee kuitenkin sen verran makeutta,
 että nämä maistuvat oikein hyviltä ilman mitään lisukkeita.





N. 20 kpl

25 g hiivaa
5 dl haaleaa vettä
1 rkl suolaa
1 rkl öljyä

1 dl pellavansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä

7 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 dl dinkelvehnäjauhoja

1 dl rusinoita, kuivattua aprikoosia tai muuta hyvää ;)
1 dl hasselpähkinärouhetta

* Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja öljy.
* Sekoita joukkoon kaikki muut aineet
* Vaivaa taikinaa kauan (15 min taikinakoneessa)
*  Kohota taikinaa n. tunnin verran
* Pyörittele taikinasta n. 20 kpl pullia/sämpylöitä
* Kohota vielä n. 30-40 minuuttia
* Voitele kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä makusi mukaan
*  Paista n. 15 minuuttia, 225 asteessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti