maanantai 14. lokakuuta 2013

Kardemummakaka




Tämä helppo ja hyvä resepti on peräisin Ninan luokanopettajalta
 joka oli leiponut vanhempainiltaan muutama viikko sitten. 
Anders oli saanut seuraavana päivänä 
reseptitoivomuksen monelta vanhemmalta ;)
Suosittelen varsinkin kardemumman ystäville.

Kardemummakaka

* 100 g pehmeää voita
* 3 dl sokeria
* 1 kananmuna
* 1 rkl kardemummaa
* 5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 2,5 dl maitoa (tai kermaa)
* raesokeria

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää muna ja kardemumma.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
Lisää maito ja sekoita kunnes taikina on tasaista.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Sirottele päälle raesokeria.
Paista uunin alaosassa 175°C n. 45 minuuttia.




1 kommentti:

  1. Kiitos Kirsi! Tätä minä kokeilen, sopii minun kakuntekotaidoilleni :)

    VastaaPoista