tiistai 22. lokakuuta 2013

Suklaa-éclair



Tällaiset ranskalaiset suklaavaahdolla täytetyt 
tuulihattuleivonnaiset olivat viime viikon 
Hela Sverige Bakar-ohjelmassa 
haasteena osallistujille. 
Näyttävät aika yksinkertaisilta, 
mutta olivatkin melko vaikea pala purtavaksi...
Ohjeita löytyy monenlaisia, 
mutta valitsin mielestäni helpoimman oloisen...

Éclairs 8-9 kpl

* 3 dl vettä
* 100 g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* ripaus suolaa
* 3 kananmunaa

Suklaatäyte:

* 2 kananmunan keltuaista
* 2 rkl sokeria
* 2,5 dl kuohukermaa
* 75 g maitosuklaata

Koristeluun:

* 50 g suklaata


Keitä/kiehauta vesi ja voi, vatkaa sekaan jauhot ja suola.
Anna taikinan jäähtyä.

Vatkaa voimakkaasti sekoittaen munat yksi kerraallaan taikinaan.
Kaada taikina pursotinpussiin. Käytä isoa suutinta (suom. tylla??).
Pursota 8-9 pitkulaista leivonnaista uuninpellille.
Paista uunissa 200 °C noin 35 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kullanruskeita.

ÄLÄ AVAA uuninluukkua paistamisen aikana, 
leivonnaiset lysähtävät silloin kasaan...

Anna leivonnaisten jäähtyä, voit sillä aikaa valmistaa täytteen.
Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi.
Vatkaa kerma "kovaksi" vaahdoksi. 
Sulata sulaa.

Kaada sulatettu suklaa muna-sokerivaahtoon.
 Lisää myös varovasti sekoittaen vaahdotettu kerma.
Kaada täyte pursotinpussiin.

Viillä veitsellä/avaa jäähtyneet leivonnaiset ja pursota täyte leivonnaisiin.

Sulata koristeluun tarkoitettu suklaa ja koristele leivonnaiset mielesi mukaan.

Voila, délicieux!!






2 kommenttia:

  1. Voi herkkua! Hyvää kahvia vielä tykö ja ranskalainen musiikki soimaan... Tuota ohjetta täytyy kokeilla. Vielä on muuten valurautaleipäohjekin kokeilematta. Pata on kyllä jo kaivettu esiin.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä ovat, mutta liian vaikeita tälle ei niin-jauhopeukalolle.
    Kirsi, Sain Katinkalta haasteen, jonka nyt jatkan sinulle. Blogissani on 12 kysymystä ja haasteen säännöt. Vastaamisiin :)

    VastaaPoista