lauantai 1. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka marenkikuorrutuksella

Tänään illalla on tiedossa grillailua hyvien ystävien seurassa. 
Meitä kokoontuu aikaimoinen porukka 
joten kaikki tuovat mukanaan osansa tarjoiluista. 
Minä sain osakseni jälkiruokapiirakan teon :)
 Näin alkukesästä kuluu raparperi ehdottomiin suosikkeihini, 
joten sovelsin äitini reseptikirjasta vuosia sitten 
löytämääni omenapiirakan ohjetta:

Pohja

* 125 g voita
* 1 dl sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta

Täyte

* n. 700 g raparperia tai 1 kg omenoita
* 1 dl vettä
* 1 dl sokeria (voi laittaa reilumminkin)
* 1/2 sitruunan mehu
* kanelia

Marenkikuorrutus

* 4 kananmunanvalkuaista
* 1 dl sokeria

Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan.
Viipaloi raparaperi (omenat), keitä täytettä kattilassa n. 10-15 minuuttia.
Lisää kaneli. Kaada seos pohjan päälle ja
paista uunin alaosassa 200°c, 40 minuuttia.


Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
 ja peitä piirakka kokonaan vaahdolla.


Jatka paistamista uunin alaosassa n. 6-8 minuuttia kunnes
marenki saa vähän väriä.


P.S. Marenkini kutistui jonkin verran kun piirakka jäähtyi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti