Tänään illalla on tiedossa grillailua hyvien ystävien seurassa.
Meitä kokoontuu aikaimoinen porukka
joten kaikki tuovat mukanaan osansa tarjoiluista.
Minä sain osakseni jälkiruokapiirakan teon :)
Näin alkukesästä kuluu raparperi ehdottomiin suosikkeihini,
joten sovelsin äitini reseptikirjasta vuosia sitten
löytämääni omenapiirakan ohjetta:
Pohja
* 125 g voita
* 1 dl sokeria
* 3 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
Täyte
* n. 700 g raparperia tai 1 kg omenoita
* 1 dl vettä
* 1 dl sokeria (voi laittaa reilumminkin)
* 1/2 sitruunan mehu
* kanelia
Marenkikuorrutus
* 4 kananmunanvalkuaista
* 1 dl sokeria
Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele taikina irtopohjavuokaan.
Viipaloi raparaperi (omenat), keitä täytettä kattilassa n. 10-15 minuuttia.
Lisää kaneli. Kaada seos pohjan päälle ja
paista uunin alaosassa 200°c, 40 minuuttia.
Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi
ja peitä piirakka kokonaan vaahdolla.
Jatka paistamista uunin alaosassa n. 6-8 minuuttia kunnes
marenki saa vähän väriä.
P.S. Marenkini kutistui jonkin verran kun piirakka jäähtyi...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti