Lussebullar, lussekatter, saffransbullar, lussekusar, julkusar...
Rakkaalla lapsella on monta nimeä kuten vanha sanonta toteaa.
Näitä pitää joulun aikaan olla riittävästi pakastimessa,
hyviä glögin tai kahvin seurana ;)
Näitä pitää joulun aikaan olla riittävästi pakastimessa,
hyviä glögin tai kahvin seurana ;)
Resepti on taas yllätys yllätys Leila Lndholmin.
Lussekatter, n. 30 kpl
* 200 g voita
* 2 pussia (1g) sahramia
* 5 dl maitoa
* 0,5 dl kuohukermaa
* 50 g hiivaa
* 2 kananmunaa
* 1,5 dl sokeria
* ripaus suolaa
* 16-17 dl vehnäjauhoja
1 kananmua ja 1 rkl kuohukermaa voiteluun
Rusinoita koristeluun
Sulata voi kattilassa sahramin kanssa, anna kiehahtaa.
Lisää maito ja kerma.
Murenna hiiva taikinakulhossa ja kaada voi-maitoseos kulhoon,
sekoita kunnes hiiva on liuennut.
Lisää munat ja sokeri.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinaan.
Vaivaa taikinaa (15 min taikinakoneessa) kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
HUOM! Sahrami kuivattaa pullia joten taikina saa olla melko löysää.
Kohota taikina liinan alla n. 45-60 minuuttia.
Leivo taikinasta pullia, muoto kuin S kirjain.
Kohota taas n. 45 minuuttia.
Voitele muna-kermaseoksella.
Paista 200°C, n. 8-10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti