Tämä kakku on oivallnen tapa käyttää ylikypsiä banaaneja!
Kakku on helppo ja nopea, se myös paranee "vanhetessaan".
Banaanien lisäksi kakussa on (talous)suklaata jonka määrää
ja laatua voi muunnella oman makunsa mukaisesti.
* 75 g voita
* 2,5 dl sokeria
* 2 rkl maitoa
* 0,5 tl suolaa
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 munankeltuaista
* 2 munanvalkuaista
* 2 (yli)kypsää banaania
* 100 g suklaata (voi laittaa enemmänkin!)
* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki.
Sekoita sokeri, suola, vaniljasokeri ja maito keskenään, kaada sekaan voisula.
Lisää munankeltuaiset.
Survo banaanit ja sekoita taikinaan.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita jauhojen ja leivinjauheen kanssa. Lisää seos taikinaan.
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varoen taikinaan.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan.
Paista uunissa 30-40 minuuttia, 175 asteessa.
Kiitos Eva-Marialle reseptistä!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti