perjantai 14. joulukuuta 2012

Knäck

Mistä on monet herkut tehty??
 
Sokerista, kermasta ja voista...
Lisäksi siirappia ja vaikka kaakaota,
niistä syntyy suussa sulava
"knäck" eli toffee.
 
 
 
Tarvitset valmistusaineiden lisäksi paksupohjaisen kattilan,
lämpömittarin, pieniä karkkivuokia ja n. puoli tuntia aikaa.
 
Knäck, n. 50 kpl
* 2 dl kuohukermaa
* 2 dl vaaleaa siirappia
* 2 dl sokeria
* 2 rkl voita
 
Sekoita aineet kattilassa.
 Keitä ilman kantta, kunnes seos on 122 asteista.
Sekoita silloin tällöin.
Lisää voi ja haluamasi lisukkeet .
 
Levitä karkkivuoat esim. tarjottimelle sillä aikaa kun seos kiehuu.
Jaa seos karkkivuokiin.
 
Vinkki: Itse kaadan seoksen kannuun,
näin se on helpompi kaata vuokiin
 koska seos jähmettyy nopeasti.
 
Voit lisätä seokseen erilaisia lisukkeita
(keittämisen jälkeen) makusi mukaan.
Tässä muutama vaihtoehto;
mantelirouhetta, kanelia, inkivääriä,
 murskattuja piparminttuja tai turkinpippureita,
 piparkakkumaustetta...
voit päästää mielikuvituksesi valloilleen!!
Oma suosikkini on ihan vain tavallinen maustamaton knäck.

Säilytä jääkapissa.
Vinkki: keitä samantien kaksi erillistä annosta,
toffeet on niin hyviä että ne tekevät kauppansa nopeammin kuin voisi luulla ;)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti