sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lussekatter

Nämä kullankeltaiset pullat kuuluvat ehdottomasti joulukuisiin herkkuhetkiin. 
Olen vuosien varrella kokeillut monen monta eri reseptiä, vaihtelevin tuloksin.
Tämänkertaiset eivät ehkä ole maailman kauneimpia,
 mutta maultaan sitäkin parempia ;)


Lussekatter, n. 50 kpl

* 50 g hiivaa
* 150 g voita
* 5 dl maitoa
* 250 g maitorahkaa
* 1 kananmuna
*1 g safframia
* 1/2 tl suolaa
* 3 dl sokeria
* n. 17 dl vehnäjauhoja

Voiteluun 1 kananmuna
Koristeluun rusinoita

*

Murusta hiiva kulhoon. 
Sulata voi kattilassa ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi.
Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee.
Lisää rahka, muna, saffram, sokeri ja suola.
Kaada sekaan jauhot pienissä erissä, vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota n. 30-40 minuuttia.
Leivo taikinasta pullia, anna kohota pellillä 20-30 minuuttia. 
Penslaa pullat kananmunalla ja koristele rusinoilla.

Paista uunissa 225°c, n. 8 minuuttiaa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti