Työpaikallani tiedetään että leipominen on intohimoni,
joten sain ilokseni tilauksen työkaverini eläkeläis-kahvitukseen.
Olen leiponut 3 kpl italiahenkistä juustokakkua
Leila Lindholmin reseptillä.
Leila Lindholmin reseptillä.
Torta della nonna
* 150 g pehmeää voita
*300 g mantelimassaa
*6 kananmunaa
* 250 g Ricotta-tuorejuustoa
* 1 sitruunan kuori raasteena
* 1 appelsiinin kuori raasteena
* 1 karvasmanteli
* 0,5 dl vehnäjauhoja
Voita ja mantelilastuja vuokaan
Pinja-pähkinöitä
Tomusokeria
Vatkaa voi ja raastettu mantelimassa tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Lisää taikinaan tuorejuusto, sitrusten kuoret sekä hienoksi raastettu karvasmanteli.
Sekoita lopuksi varovasti sekoittaen vehnäjauhot.
Voitele irtophjavuoka voilla ja ripottele mantelilastut vuokaan.
Kaada taikina vuokaan, ripottele päälle pinja-pähkinät.
Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia.
Kokeile tikulla, kakku ei saa olla tahmea sisältä.
Kokeile tikulla, kakku ei saa olla tahmea sisältä.
Anna kakun jäähtyä. Koristele tomusokerilla.
Tarjoile kermavvahdon kanssa, takuulla herkullista!!
Tarjoile kermavvahdon kanssa, takuulla herkullista!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti